FOTO ANTREKK SPØRSMÅL&SVAR WEHEARTIT +FACEBOOK

AFRICAN WEDDING


I går var vi i bryllup, og det ble en like fin dag som jeg hadde forrutsett. Til tross for noen utfordringer her og der, men det er vel slik som følger meg. 
Er det en ting jeg aldri kommer til å glemme, så lenge jeg lever så er det at vi klarte å komme på feil fest. Alle kjørte egne biler, og vår sjåfør kjørte oss dit festen "skulle være". Vi parkerer bilen, blir tatt imot, får sette oss ned og fotografen tar bilder av oss og alle som er tilstede. Han som holdt taler ønsker oss velkommen, og sier " this is a special day to celebrate the wedding of Joana and..." og alle ser på hverandre. Bruden het jo ikke Joana, hun heter jo Esther tenkte vi. Første tenkte vi at han hadde sagt feil navn, men da han gang på gang gjenntom navnet skjønte vi at vi var kommet skikkelig feil. 
Flaue som vi var, prøvde vi diskre og unnskylde oss og forklare at vi var kommet feil. Jeg må le i etterkant, men herlighet så utrolig flaut det var!

Kommer flere bilder fra selve festen, som vi kom oss til tilslutt, og litt andre bilder fra bryullupet senere!
Håper dere har hatt en fin helg, og får en fin dag i dag! 8 kommentarer

WHERE WE LIVE


Ikke den beste kvaliteten på bildene, men tok disse fort med iphonen ettersom kameraet var tom for strøm(og jeg ikke har laderen i dette huset).
Har smått forelsket meg i plassen vi bor på akkurat nå. Fylt med unger fra morgen til kveld, skjermet og privat, koselig og stort, basseng og omgivelsene rundt.


Har også forelsket meg i denne rakkeren, med navn Jackson, som står ved døren og venter til jeg kommer ut. Før han så slikker meg klissblaut og er klar for å leke, eller bare prøve å bite meg i stykker. En skikkelig hjerteknuser, som tilhører den engelske nabojenta(som i går reiste hjem til London). 

Med andre ord så kunne jeg faktisk ikke tenkt meg et mer roligere og flott sted å være enn akkurat her. Akkurat nå. Selvfølgelig savner jeg folkene hjemme i Norge. Noen mer enn andre, men jeg får nyte denne ferien så lenge den varer. Før det er tilbake til den vanlige hverdagen, som kun er et fjernt minne akkurat nå! 

Håper dere har det fint alle sammen! 2 kommentarer

PEPPERKAKEBAKING


Eneste ulempen med å lage pepperkaker her i Afrika - er at strømmen går hver dag, sånn helt plutselig. Selvfølgelig når nest siste brett sto i ovnen. 
Men pepperkakene ble stekt, lagt i bokser, og for kusinene mine som aldri hadde lagd dette før, var det veldig stas.

Andre som har bakt julekaker i de siste?... Ingen kommentarer

RELAXED


Har det helt greit i nuet. Dagen i dag blir nok den ultimate chilledagen. 
Sov lenge, dasser rundt i chilleklær og gjør ikke annet enn å nyte tiden som fylles av ingenting.

Til helga skal vi i afrikansk bryllup, og siden jeg aldri har vært i et afrikansk bryllup tror jeg det kan bli veldig spennende og ikke minst et fint minne å ta med seg. Ettersom vi skal i bryllupp har jeg fått for meg at jeg må få noen rastafletter på hodet, så gjennstår det bare å se om jeg kommer til å kle det eller ikke. Mulig jeg kjører det helt ut med en typisk afrikansk kjole i tillegg, men det gjennstår å se.

Håper dere får en fin dag alle sammen!3 kommentarer

AT THE MOMENTDagene går, og plutselig har jeg snart vært her i en uke. En uke som har gått til å lete etter internett i desperasjon, hehe. Så akkurat nå føler jeg meg i himmelen, til tross for at det tar fem minutter og laste opp ett bilde. Jeg lager ikke for all del, hva kan jeg forvente? 
Nå er endelig internett i orden, så nå blir det forhåpentligvis litt mer oppdatering fra min side! 

inntil videre - vi skrives! ... Én kommentar

REISEFEBEREN SNIKER SEG PÅ


Alle julegaver er ferdig kjøpt inn, nesten alle julegaver er levert og nå gjennstår bare pakkingen før jeg i natt reiser. 
Helt utrolig hvor fort det har gått. Følte det var i går jeg så det sto "178dager igjen til Afrika" på mobilskjermen. Litt kjipt er det jo å reise på denne tiden av året når det er SÅ koselig å være hjemme i gode, trygge, kalde, fine Norge. Men samtidig skal det bli deilig med litt varme på kroppen og ikke minst se igjen familien som flyttet ned fra London for noen år siden.
Jeg tar med både kameraet og macen så håper jeg på få oppdatere mer der nede enn jeg har gjort den siste tiden. Her hjemme i Norge! 

Ønsker dere alle en fin dag, så hører dere ikke fra meg før jeg er i et annet kontinent!
See ya!  2 kommentarer

IT´S LIKE QUICKSAND, THE HARDER WE TRY TO ESCAPE, THE DEEPER WE SINK

Det er så skuffende. Så skuffende og alltid måtte være den som skuffer, skuffer bekjente, venner familie. 
Være den som ikke klarer å komme, delta, være til stede men ikke helt klarer å si hvorfor.
Være den som hver gang må finne på en ny unnskyldning fordi du ikke selv er klar over sannheten.

Det er sårt. Sårt og vanskelig å prøve å håndtere denne angsten som har meg i sin hule hånd. For det finnes faktisk en grense på hvor mange ganger du kan være syk, på hvor mange ganger du kan ha feber, på hvor mange ganger du ikke er helt i form. Det finnes en grense, men det finnes ikke en grense på hvor mange ganger du kan være psyk. Ingen dager er like, alle er ulike. Alle dager er ulike for alle. Enten du er norsk, svensk, amerikansk, barn, voksen, ungdom, mann, kvinne, jente gutt, svart, hvit, blå gul. Ja, vi har alle dager hvor ingenting går din vei.
Men det å være nede i denne mørke dalen, som jeg føler jeg befinner i meg i akkurat nå sliter meg ut. Både fysisk og psykisk, og hadde det ikke vært for at det venter en lang ferie om tre dager, så hadde jeg nok sett på denne måneden som uoverkommelig. Jeg har en tendens til å se på alt jeg skal, alt jeg skal rekke, delta på, alt jeg skal bruke krefter på og plutselig føles alt uoverkommelig. Jeg graver meg selv ned i stede for å ta en dag av gangen, og selv om jeg er 100% klar over hva jeg gjør er ting lettere sagt en gjort. Det å forandre noe over natten er nærmest umulig for alle.

Selvom denne dalen er veldig mørk, så har jeg selvfølgelig noen gode stunder også. Stunder hvor alt kommer litt på avstand og hvor enn bare kan nye akkurat her, akkurat nå. Stunder med gode venner eller ei god venninne.

Maren er ei sånn venninne. Ei venninne du kan ha en skikkelig bra dag med, eller en helt ræva dag med uten at det faktisk har noen betydning. Ingen maske trengs å holdes oppe og ingen følelser trengs og holdes kjult. Det er noe jeg mener betyr mye i et godt vennskap, og noe jeg setter veldig høyt. Veldig høyt!  5 kommentarer

SOMETHING NEW

Jeg vet at den siste personen jeg burde bruke penger på, på denne tiden av året, er meg selv. Med julegaver som skal kjøpes og ting som skal ordnes har jeg egentlig ikke råd til å gå rundt å unne med alt dette som jeg unner meg. Alikevel klarer jeg å komme hjem med noe til meg selv hver gang jeg drar på juleshopping. 

På onsdag klarte jeg å falle i en felle som jeg hadde lovt meg selv å falle i. Dere vet sikker hva jeg snakker om når jeg nevner alle disse engelsktalenede personene, som står på kjøpesenterene og skal overtale deg til å bare prøve den ene krølltangen, den ene håndkremen som skal gi deg magiske hender eller den ene shampooen som på magisk hvis skal få håret til å vokse fortere? 
Vel jeg falt i denne fellen på onsdag, som sagt. Litt sent ute til jobb og jeg blir stoppet av en som skal ha meg til å prøve en krølltang. Litt stresset svarer jeg "I´m late for work, so I don´t have the time right now". Ikke overraskende svarer han "But I only need two minutes!". To minutter ble til syv, og syv minutter senere sto jeg med en ny rettetang i enda en bærepose. Nå har jeg faktisk teste ut denne rettetangen og jeg kan med hånda på hjerte si at det er en av de bedre jeg har hatt. Faktisk bedre en de to ghd rettetangene som jeg har hatt, men som har død ut fortere enn jeg har klart å holde følge. 
Fikk også med dette serumet "som en liten gave", som de nok sikkert gir til alle uansett. 


Ellers har jeg gått til innkjøp av to nye kjoler og litt sommertøy. Ja, sommertøy! Om fire dager sitter jeg på flyet på vei ned til varmen, og da blir alt av fleecegensere, vinterjakker og vintersko lagt igjen hjemme. Det er ikke en vond tanke det! 

Håper dere får en fin dag, og at dere er litt flinkere med juleshoppingen en meg!... Ingen kommentarer

ONE WEEK TO GO


I dag er det akkurat en uke til jeg reiser til Afrika, Uganda. Eller om en uke befinner jeg meg på flyturen som kommer til å vare et halvt døgn. 
Siden jeg reiser ned til sommer og 40 grader i skyggen så tviler jeg på at julestemningen kommer til å være like sterk som nå.

I går hadde jeg besøk av Silje og vi hadde en liten juledate. Bakte pepperkaker, hørte på julemusikk og koste oss med den gode gamle julebrusen. Alltid en slager!

Akkurat nå nyter jeg bare fritiden jeg har før jeg skal på jobb og jobbe kveldsvakt. Merker godt på kroppen at det skal bli veldig deilig med en ferie på fire uker nede i varmen nå. Den kunne ikke komme på et bedre tidpunkt, selvom jeg mer enn gjerne skulle vært hjemme i juletiden. Ingenting slår den norske julestemningen og den norske juletiden! 

Håper dere får en fin dag alle sammen! ... Ingen kommentarer

NEW JACKET


ENDELIG! Endelig har new yorker åpnet i Kritiansand også. På fredag tok jeg turen innom for å se på det nyåpnede butikken og fikk med meg denne jakken og en utrolig stilig bukse. Må ærlig innrømme at jeg ble en smule skuffet over utvalget av klær som var i butikken. Har alltid handlet mye når jeg har vært innom andre new yorker butikker i andre byer, men ble litt skuffet over utvalget av klær. Nå var jeg bare en snar tur innom, men kommer nok til å ta turen innom der i senere tid også. 

Håper dere har hatt en fin dag og at dere får en fortsatt fin uke! 3 kommentarer

SVARENE


1. Desember.
Dette året har gått så fort, men samtidig så sent! Det er nå kun 10 dager til jeg reiser til Afrika, til Uganda og jeg kjenner litt smått på reisefeberen. Litt smånervøs men samtidig tror jeg det blir godt med en lang ferie fra hverdagen her hjemme. Skal bli godt å få lagt fra seg litt hjemme og prøve å koble av en hel måned nede i varmen. 

Tenkte jeg kunne prøve å svare så godt som mulig på noen av spørsmålene jeg har fått i det siste. Kommer ikke til å svare på alle, da jeg ikke føler alle egner seg til å blottlegges for alle. 

Føler du behandlingen du får hjelper?
- Det kan jeg ikke si helt 100% ettersom jeg først startet opp for kun en måned siden, og kun har hatt tre samtaler til nå. Det jeg kan si er at jeg velger å tro jeg har fått en veldig god og flink samtalepartner. Kjemien har mye å si for å få ting til å fungere for mange, og jeg føler jeg har fått en psykolog hvor kjemien er veldig god. Noe som gjør ting litt lettere.

Føler du at du får nok hjelp?
- Ja, jeg føler jeg har fått den hjelpen jeg har hatt behov for alt etter hvordan situasjonen har vært. Når jeg har hatt behov for mer hjelp og ting er litt mer vanskeligere enn ellers, har jeg vel fått den hjelpen jeg har trengt.

Så du skrev at du har vært innlagt, var det den ene ganger eller har du hatt flere innleggelser etter det?
- Jeg har vært innlagt mer enn en gang ja. Første gang var i 2011 og så har jeg vært innlagt tre ganger etter det.

Hvordan er dine nærmeste sitt syn på situasjonen?
- Usikker, men opplever at de er støttende og selvfølgelig vil mitt beste. Men som jeg tidligere har skrevet så er ikke jeg den som viser mye av verken følelser eller tanker, så det blir mange frustrasjoner og ubesvarte spørsmål. Til tross for at alle bare vil vise sin støtte og være behjelpelig, så har jeg vansker for å håndtere akkurat det. Det er noe jeg alltid har vært, men ikke helt vet akkurat hvorfor.

Hva opplever du som vanskeligst av diagnosene du har?
- Det er jeg faktisk veldig usikker på, fordi totalsummen blir så veldig mye å håndtere av og til. En ting jeg bare vil understreke er at jeg ikke bare har disse dårlige dagene. Jeg har dager hvor jeg føler meg mer eller mindre normal, ordentlig, det er vanskelig å finne det perfekte ordet å bruke, men jeg har mine dager. Alle dager er forskjellige. Noen dager er så veldig bra, og så helt uten forvarsel kan jeg ligge i sengen hele dagen og bare vente på at dagen skal gå.
Akkurat nå opplever jeg depresjonen og angsten som mest tilstedeværende.
 

Hvordan klarer du å håndtere situasjonen best?
- Også dette er veldig variert, men jeg tror enn kan tjene mye på å sette seg små mål. Mål som kan få deg til å kjenne på mestringsfølelsen, følelsen av å oppnå noe, noe som kan gjøre enn godt. Ellers så skriver jeg mye, veldig mye. Har skrevet uttallige dagbøker, og av og til kan det være lurt og nyttig og se tilbake og noen ganger kan du faktisk se fremgang i bare det. Se at du faktisk har kommet deg noen steg videre i forhold til hvor du faktisk var. 

Spiller du fortsatt håndball? Du gjør det ihvertfall veldig godt der! 
- Takk, men nei det gjør jeg ikke. Noe jeg syntes er synd, fordi håndall har vært et veldig fint pusterom i hverdagen. Det har vært en veldig god ting og ha alt i alt, men etter jeg ble skadet i januar bestemte jeg meg for å ta en liten pause fra det.  Jeg har ikke lagt håndballen på hylla for godt, og jeg vet med meg selv at jeg kommer til å starte igjen. Men akkurat nå har jeg funnet ut at en pause er hva jeg trenger og da blir det hva jeg gjør. 

Igjen vil jeg bare si takk, og til alle dere som kjenner dere igjen vil jeg bare si; stå på!5 kommentarer
Les mer i arkivet » September 2016 » Mars 2016 » November 2015
hits