FOTO ANTREKK SPØRSMÅL&SVAR WEHEARTIT +FACEBOOK

HOME TO MAMA


Etter en lang dag med reising er jeg nå hjemme i Kristiansand. Herlighet, så godt det er å komme hjem, slenge seg på sofaen og bare nyte faktumet av å være hjemme. 
Allerede da klokken var halv syv i dag morges var jeg ute av sengen. Fra syv til halv fire har jeg og Tesh vært på reise fot. En koselig dag til tross for noen forsinkelser som nesten sørget for at vi mistet båten hjem. Men med oddsen på vår siden kom vi oss av gårde.
Det var en tur preget av dårlig vær, nei, dritt vær, med høye bølger, sur vind og regn. Men nå sitter jeg da her, så jeg har da i grunn ingenting å klage over.

Ellers har den første tiden på ISI vært koselig, litt anderledes men koselig. En del har sluttet på skolen og en del nye har startet. Rommene er anderledes og jeg deler rom med to dansker som jeg trives utrolig godt med, så heller ingenting å klage over der.Ellers hadde vi sist helg en ny høyskole fest. Utrolig koselig, noe jeg er ganske sikker på de fleste var enige i. Temaet for festen var maskeradeball. Desverre har jeg ingen bilder av noen som faktisk har en maske på, eller hvordan min maske ble. For vi skulle nemlig lage dem selv, men vi va vel alle ganske sikre på at maskene kom til å sitte på i fem minutter før de bare ble irriterende. 
En vellykket kveld var det, selvom søndagen ikke var like gøy å våkne til som for noen av oss andre.

Nå skal jeg nyte lang helgen her hjemme og så vil jeg ønske dere alle en god helg!  ... Ingen kommentarer

NEW TATTOO

God morgen! 


I dag ble jeg vekket da klokken nettopp var passert 08:00. Ikke fordi jeg skulle opp da eller fordi noen kom og vekket meg! Nei, men fordi det står en håndtverker inne på badet og skal legge nye fliser, og badet her ligger vegg i vegg med soverommet og senga mi. Til slutt ble jeg nødt til å plugge inn musikk og sovne til det igjen. Så våknet jeg igjen nå klokken ti og sto opp.

Resten av skolen er på skitur til Frankrike mens jeg og elleve andre elever er igjen på skolen. Jeg skulle gjerne ønske jeg kunne være med, men mine knær holder ikke helt til det om dagen. Per dags dato har jeg helt pause fra håndball og fokuserer nå kun på opptrening. MRén jeg tok for en stund siden viste nemlig en del brusk under kneskålene, liten skade på menisken og jeg har også de legene kaller patellofemoralt smertesyndrom(også kjent som springerkne). Så nå tar jeg bare tiden til hjelp og håper jeg kan få med meg litt flere minner på håndballen før jeg er ferdig her på ISI. Heldigvis er det noen måneder igjen til jeg sier takk og farvel! 

Været her jeg sitter er så fint akkurat nå, skulle ønske dere kunne se samme utsikt som jeg sitter og ser ut over akkurat nå. Snøen har lagt seg, sola skinner og det henger snø på trærne rundt hele golfbanen, som jeg har utsikt over.


MEN! I går dro jeg og Tesh opp til byen her i Ikast for å ta tatovering. Helt ærlig hadde jeg helt glemt det før Tesh minnet meg på det mandag kveld. Men vi kom oss av gårde og var der omtrent hele dagen. Tesh var først ut med en tatovering som tok opp i mot fire timer, mens min ikke tok lengere enn 15-20 minutter.
Jeg har alltid sagt til meg selv at jeg skal ha fødselsdatoen til mamma og min bror i nakken og jeg er ganske sikker på at dette er den siste jeg tar. Nå har jeg to og for min del syntes jeg det er nok.  


Personlig er jeg veldig fornøyd med tatoveringen og tror ikke det er en jeg angrer på med det første! 

Dagen i dag skal brukes til å slappe av, trene og opp på brilleland hvor jeg fra og med i dag skal starte med kontaktlinser og brilller. Ettersom synet mitt er, ja helt elendig! 
Håper dere får en fin dag!  2 kommentarer

ARoS MUSEUM of MODERN ART


I dag har det vær nok en ny Tiki-Taka Torsdag, og i dag gikk turen til Århus. Bussen gikk fra skolen allerede 0930 og da klokken rundet elleve var vi fremme. Vi tilbringte store deler av dagen på et kunstmusem som ligger i Århus. Vi fikk sett spennende kunst, skremmende kunst og ikke fult så spennende kunst. Jeg syntes det er fint med kunst, men akkurat denne type kunst er nok litt smak og behag. Det var var mye spennende for all del, men et eksempel på kunsten som vi så var en så kalt " killing machin", som er akkurat slik navnet lyder. Og en periode var vi nok flere om å føle at vi så på mer tortur metoder enn kunst, men som sagt. Spennende å gjøre noe annet enn mann vanligvis velger å gjøre. 

Høydepunktet for mange var nok å ta selfies med forskjellige kostymer. Kostymene tilsvarte noen av de maleriene vi allerede hadde sett og konsepte var nok lagt opp akkurat slik. Men morsomt hadde vi det. Det tror jeg nok bildene beskriver godt nok i seg selv.

Ellers var det selvfølgelig mye fin kunst å se også da!

Sånn som denne regnbuetunellen som lå helt på toppen av bygge i niende etasje. Der hadde vi stort sett utsikt over store deler og byen, og jeg ble helt fasinert over hvordan de har klart å lage en slik sirkelformet tunell i alle regnbuensfarger. Det var vel nok noe av det jeg likte best på museet. 

Ellers er det snart helg og mye har skjedd siden jeg kom tilbake til skolen på fredag, noe jeg skal prøve å komme tilbake til i helga. Inntill da får dere ha en fortsatt god uke, og god helg(litt på forskudd)! Shalabais!


 ... Ingen kommentarer

ET TILBAKEBLIKK


Nå er jeg hjemme i Norge. Halve oppholdet mitt i Danmark er over og nå lader jeg batteriene til et nytt halvår. Jeg utrolig glad for opplevelsene jeg har fått der nede, både gode og utfordrene opplevelser. Nå ser jeg frem til hva det neste året starter. 
Men før den tid skal jeg nyte tiden hjemme med venner og familie!

Håper dere hadde en fin julefeiring i går og at dere får en fin romjulstid!  ... Ingen kommentarer

LA SANTA UTEN SOL


Det er nå en uke siden vi kom hjem fra dette treningsparadiset. Selvom vi alle var og ble veldig, VELDIG, skuffet over været så var det en tur jeg ikke glemmer med det første. Solen skinte til sammen rundt 5-6 timer på den uken vi var der. Ellers var det meldt orkan siste dagen da vi skulle reise, og allerede da vi satt ute siste kvelden merket vi hvordan bølgene ble noen meter høyere, det var plutselig bølger i bassenget som til vanlig er helt stille og vinden var både kald, sur og gjorde det som skulel bli en koselig siste kveld litt surere. 

Men i løpet av uken har vi hatt tre linjetreninger, for min del håndball, vi har vært på disko ISI-style, slikket minimalt med sol ved bassengkanten, jeg og Caroline snek oss unna undervisning siste dag for å nyte tiden i wellness og koble litt ut, vi har fått god mat, dårlig mat, lagd god mat, lag mislykket mat, jeg har trynt på sykkel, kjørt med to tyskere, hatt mini triathlon, hatt konkurranser gjennom hele uken, hatt MGP. Ja listen er lang. Men som vanlig syntes jeg det er hyggeligere å dele bilder med dere.
Så here you go


Før mini-tri hvor vi faktisk hadde sol i en stund. Fantastisk deilig. 


Vi var på sykkeltur. Syklet til en strand som hadde vært idylisk om solen bare ville vært på vår siden. Men med motvind og regn ble det en kort tur før vi vendte snuten tilbake til hotellet. For min del endte det med knall og fall og jeg fikk skyss av to tyskere resten av veien. 10 points a la moah!


Små glimt fra område vi bodde på.


My partner in crime                                                                                                           Stine som feirer løpet vi aldri løp.Jeg har flere filmer enn jeg har bilder, så jeg kommer til å legge ut en video fra turen. Holder på å redigere den nå, så følg med. Forhåpentligvis kommer den snart! 

Inntil videre vil jeg ønske dere en god helg, alle sammen! ... Én kommentar

CLUB LA SANTA


Så kjenner jeg reisefeberen sniker seg på, og om tre dager setter jeg og resten av høyskolen kursen mot Lanzarote. Mer presist Club La Santa. 
Satt og surfet litt på yotube og kom over denne videoen, og om jeg ikke gledet meg spesielt mye før så gleder jeg meg ihvertfall nå. Ber bare til værgudene om at været også er på vår side, noe det har en tendens til å være når vi er på utflukter. Så håper at vi også kan få fint vær denne gangen!

Ellers gleder jeg meg til å vise bilder og videoer når vi er tilbake, men nå er det nok på tide å finne frem alt sportstøyet jeg eier og pakke det ned. Men før den tid drar vi for å spille kamp i kveld, og satser på at vi kan få en to nye poeng. Hadde smakt godt rett før turen!

Vi snakkes, blogges eller hva mann sier! ... Ingen kommentarer

Demoner og engler

Så var det tid for månedens fest på lørdag. Hver måned har vi temafester, hvor det alltid er en familie gruppe som står for festen. I går var temaet engler og demoner, og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var super gira på temaet, men ble veldig positivt overrasket. 
Tenker jeg for det meste deler bilder, ettersom jeg holder på å falle i søvn her jeg sitter. Jeg var da som sagt demon, samme var Carina(til venstre). Beste utkledning skulle også kåres blant jentene og guttene. Da de ropte mitt navn sto jeg først bare og klappet og skjønte ikke helt at jeg så dum ut der jeg sto og klappet for meg selv. Men jeg vant da beste utkledning, og var ganske fornøyd med pokal og alt som følte med i premie. 

Ellers pleier vi også og ha aktiviteter inne festen, og i går skulle hver familie gruppe lage en musikkvideo. Hvor det også var visse krav vi skulle utfylle.

Vi valgte da å lage musikkvideo til sangen, Classic av MKTO. Jeg var da en mannlig sanger, en veldig kjekk en vell og merke. Videoen skal dere selvfølgelig også få se. Selv følte vi alle at resultatet skulle bli bedre enn det ble, men alt kan ikke alltid gå som planlagt. 
 

Ellers har vi i den siste uken gjort mye forskjellig. 

Vi har blant annet vært i Tyskland med håndball linjen.

Vi fikk både sett Flensburg spille kamp, snakket med Landin, shoppet på grensen og kjørt noen lange timer i buss med gode folk. En koselig tur som endte tilbake på skolen rett over ett om natten. 

På Torsdag var det ny Tiki-Taka torsdag og denne gangen skulle vi male. En veldig gøy og spennende dag var det, og det å være kreative fikk vi alle øvd oss litt mere på. Ellers har vi vært ute på byen noen ganger, og kveldene har vært veldig vellykket hver gang. Merker hvor glad jeg er i denne fantastiske gjengen jeg går på skole med! Her eret lite bildedryss fra byturene og litt andre bilder fra dagene her på skolen, 
Guttene var svært gira på å få noen krøller, og resultatet ble utrolig nok også godkjent!

Her er da den fantastiske gjengen jeg bor sammen med for tiden. Bilde er fra gjensynsfesten vi hadde sist måned. 

Nå har jeg prøvd å bli ferdig med dette innlegget siden i går, men er alltid ett eller annet som popper opp så jeg ikke får postet det. Men nå, nå sier jeg meg ferdig og satser på at jeg heller kan blir bedre til å oppdatere fremover. Skal prøve å få til minst et innlegg hver uke, så det ikke blir så rotete som nå. For det er så mye jeg vil fortelle og så mye jeg vil vise, men vet ikke hvor jeg skal starte.

Avslutter med å ønske dere en fin uke og håper dere har hatt en fin dag! ... Ingen kommentarer

VIDEO: LIVET I IKAST II

Sett på 720p får best kvalitet!

Jeg har skrevet en del innlegg også, men er alltid ett eller annet som gjør at jeg ikke rekker å publisere de. Om 45 min skal jeg være på trening, så tenke jeg kunne dele denne videoen før jeg flyr avgårde. 

Ellers har dagen i dag gått til rengjøring av værelset, som vi gjør hver tirsdag, før det var håndballtrening. Som sagt skal jeg på håndballtrening om 45min med klubblaget før jeg har planer om å bare slappe helt av. Noe jeg virkelig ser frem til! 

Ønsker dere alle en fin uke! ... Ingen kommentarer

SO LITTLE TIME, SO MUCH TO DO

Det blir en stund mellom hver gang jeg får oppdatert her, men det handler om at det skjer mye ift til skolen, håndball i klubb og alt det sosiale som skjer på skolen. Så nå skal jeg prøve å komme med en liten oppsummering fra hva hverdagen har inneholdt siden sist. 


(litt uklart bilde, men screenshot fungerer som regel ikke så godt)
Helgen jeg kom tilbake spilt vi vår første hjemmekamp, som desverre endte med tap og det var virkelig et surt tapt. Spesielt kjedelig å se kampen fra benken som jeg så og si har gjort siden jeg kom, men på lørdag nå i helgen spilte vi vår andre hjemmekamp. Som endte i seier. Vi liker å tro at alle gode ting er tre, så da vi hadde tapt de to første var vi alle innstilt på at nå trengte vi å dra hjem to poeng. 


Vi bestemte oss for å feire vår første seier. Vel det endte med at vi var to fra laget som dro ut, pluss tre andre jenter fra høyskolen. En koselig bytur var det, og både jeg om min roomie var først i seng da klokken viste 05:30. Men det var absolutt verdt det, for det var ekstremt koselig med en jentetur på byen! Missforstå meg rett. Jeg forguder når så og si alle fra høyskolen drar ut samlet, men på lørdag var det veldig koselig med litt jenteprat og det å kunne kose seg bare oss jenter. Men før alt dette så dro vi på Ollerup stevne sist mandag morgen og frem til tirsdag aften. Jeg har ikke allverdens med bilder derfra, men har satt sammen enda en liten film med litt forskjellige klipp. Hvor det også en noen klipp fra nettopp Ollerup. Vel vi hadde forskjellige skolelag innenfor idrettene volleyball og fotball. Utenom det hadde vi forskjellige workshop som vi skulle delta på. Alt fra golf, zumba og pilates til klatring, rytmisk gymnastik og listen bare fortsetter. Jeg ble en del av heiagjengen under hele stevne og fikk ikke vært på noe(pga mitt kne), men gøy var det! 

Denne uken har flere på skolen startet med noe vi kaller Grænseprosjekt. Hvor det rett og slett handler om at vi skal utfordre grenser, fobier eller frykter. Alle velger selv hva de vil gjør, hvor lenge og hvordan. 

Caroline er allerede i gang og skal være blind i fire døgn. Hun startet i går, så frem til torsdag skal hun gå slik som dette. Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke hadde klart det ettersom jeg ikke takler mørket. Det er også det mitt grenseprosjekt går ut på. Jeg skal gå gjennom en kålsvart kalkgruve uten lys, uten kommunikasjon og kun følge en tråd for å finne veien ut. Nettopp fordi jeg ikke takler verken mørke eller trange rom og tunneler. Så dette blir spennende. Alt skal dokumenteres med go pro kamera, så mulig jeg laster den opp her. 

Inntil videre; vi snakkes! ... Ingen kommentarer

ISI I SKOVEN

Hver torsdag har vi noe vi kaller Tiki - Taka - Torsdag. Hvor vi gjøre noe forskjellig hver uke. I går var vi ute på skogstur, ellers skogstur og skogstur. Kan ikke kalle skogen her for slik skog vi har i Norge, men koselig var det.Først skulle vi gå 4km før vi kom til et Rovfuglshow. Greit nok tenkte jeg, som i tillegg er livredd for fugler. Det å ha ørner og ugler fly rundt rett over hode på en var en smule uten for min komfortsone. Men mannen som drev dette stedet var svært dyktig har har oppdratt alle disse fuglene fra de var bittesmå. Noe enn kunne se også. Utrolig hvilken kontroll og tilitt han hadde til disse fuglene og motsatt. 

Bilder har jeg også, en hel haug faktisk, og det er jo alltid gøyere med bilder enn å lese. Så her er en god del bilder fra gårdsdagen.

Smukke Carina og Caroline. Min digge roomie, Katrine!


Jonas søker god kjemi! 


Denne var stor, og da mener jeg STOR! En gigantisk ørn som jeg med glede holdt meg godt unna. 

Til tross for min stor fugleskrekk så holdt jeg faktisk en UGLE! JEG holdt en ugle, som faktisk var fantastisk skjønn. 

Jepp dette beskriver mer enn godt hvordan mitt forhold er til fugler. 


Men etter litt bondigtime fikk vi det ganske greit, Ulla og meg. For en periode i hvertfall. 

Etter fuglesshowet var det ut å vandre de siste 6-7km før turen gikk hjem. En koselig dag alt i alt og nå er jeg en god smule klar for helg! I morgen er det fest på skolen, og da kjører vi toga all the way. Noe jeg tror kan bli, ja.. en smule interessant. 

Ønsker dere en god helg alle sammen! ... Én kommentar

FRILUFTSTUR

På mandag våknet jeg med verdens mest negative holdning fordi vi skulle på friluftstur. Til tross for at sola skinte og det så ann til å bli fint vær hele turen var jeg innstilt på at dette. Dette verken liker jeg eller foretrekker jeg å være med på, men sannheten er at jeg egentlig elsker å være ute i naturen. Tror bare det var tanken på å skulle sykle langt hver dag og sove i telt og ikke få dusjet ordentlig som var litt sterk. Så i går var det helt himmelsk å komme hjem, dusje og sove i den knirkende senga. Plutselig var den lyden ikke så irriterende alikevel! 

Mandagen startet med at vi ble kjørt med buss i over en time hvor vi ble satt av. Midt i ødemarken før vi ble overlevert en sykkel, en lås og et kart. Så måtte vi selv legge ut på tur i våre familiegrupper og finne frem til punktet vi skulle møtes på. Til at jeg hater å sykle langt måtte det selvfølgelig skje at vi syklet feil, var innom en hundeløype i over en time, syklet ti kilometer mer enn de andre og kom først frem da alle gruppene hadde slappet av i over en time. 

Men med noen gode klemmer og med mål i siktet var smilet på plass igjen. 


En liten halvtime sykling etter en velfortjent pause nådde vi plassen vi skulle sovet, og jeg har aldri vært så glad for å se tømmerstokker stablet opp, formet som et shelter. Eller vært så glad for å legge meg inn i et telt. Med allsang rundt bålet og koselig solnedgang ble slutten på denne dagen veldig fin. 


En litt sliten Caroline på bilde til venstre. Mandag var nok den dagen som var lettest å takle, men lite visste vi om hvor vondt vi kom til å få i både kropp og sjel på tirsdag og onsdag. 

Tirsdag var dagen hvor jeg var for trøtt, sliten og negativ til å i det hele tatt ville ta noen bilder. Vi syklet langt og vinden var heller ikke helt på vår side, så det ble noen tunge timer på sykkel med en fu som ikke var så mye å skryte av. Det var også dagen hvor jeg kjente at kneet mitt virkelig ikke er så godt som jeg først har valgt å tro. Men jeg fullførte og da vi kom inn i tidenes skumleste skog, hvor vi skulle sove, var jeg faktisk glad. Vi fikk tilgang til dusj, toalett og en liten stue vi kunne lade mobiler og varme oss litt. Vi ble sittende oppe en god stund før vi måtte psyke oss opp for å dra tilbake til leirplassen. Det var blitt såpass mørkt at vi bokstavelig talt ikke kunne se noen ting. Dyr var det også på plassen så den minste lyd ga oss alle en rakett i baken som fikk oss til å løpe så fort vi kunne tilbake. 

Idyllisk plass når solen først skinner! 

Onsdag var kneet mitt såpass dårlig at jeg ble kjørt de siste kilometerene til et herlig sted, Klitmøller, hvor vi skulle tilbringe de to siste dagene. 

God sandwich fra Kylling og Co var akkurat det mange var glade for å få. Tankene på at vi nå kunne legge fra oss syklene tror jeg det var mange som var glade for! Så etter å ha slått opp telt, kjøpt en is og funnet oss til rette var det godt å få servert både noe godt å drikke og deilig grillmat. 

Torsdag var den desidert beste dagen hvor vi skulle HJEM! Ikke bare det men vi var nede og fikk et tre timers kurs i surfing. Perfekt vær og rett og slett helt idyllisk!

En fantastisk tur i bunn og grunn! Med tanken på at det har regnet hver dag siden vi kom så var det som å vinne i lotto når det ikke regnet en dag på hele turen! Så jeg takker værgudene for det og sier takk for turen! 

Nå står treningshelg for tur sammen med FC Midtjylland, som er klubben jeg spiller for her nede. Håper dere alle får en fin helg! ... Ingen kommentarer

STARTEN

Hei!

Nå er det jo en god stund siden jeg først flyttet ned til Danmark, men vi har gjort så mye hver dag hele tiden at jeg først nå har hatt tid til å sette meg ned og prøve å oppdatere litt - med hva som har skjedd i det siste. 


Turen ned gikk veldig greit sett bort ifra at vi klarte å miste Tesho sin sykkel av bilen i 110km/t. Heldigvis gikk det godt for seg, både med bilene bak og Tesh sin sykkel, som fikk noen få skrammer. I tillegg klarte vi å kjøe litt feil takket være en GPS som ikke var helt oppdatert, men til slutt fant vi frem. Etter en lang dag på reise brukte vi dagen til å slappe godt av før vi sto opp og dagen etter, fikk en god styrkeøkt og prøvde å bli litt kjent i området. 

Skolestart på lørdag og fra og med lørdag gikk dagen ganske fort. Allerede etter en uke følte vi alle at vi hadde vært her i flere uker. Alle kommer godt overens, lærerne, skolen, området, elevene. Jeg har ingenting å klage over og jeg må ærlig inrømme at jeg ikke angrer et sekund på at jeg valgte å reise ned. 

Ellers var første uke en uke hvor vi gjorde mye sosialt, trente en del og hadde det rett og slett helt topp. Vi har vært på sykkeltur rundt i byen, vi har vært på utflukt, jeg har vært og trent med FCM som er klubben jeg skal spille for her nede, vi har hatt den første festen på skolen og lista er lang. Jeg skal prøve å ikke skrive så mye, men heller vise en del bilder. For jeg har både mye og fortelle og mange bilder å vise, men tror nok det er gøyere å se bilder enn å lese en lang novelle(som dette nok blir uansett).

Tiki Taka - torsdag. Hvor vi dro til Silkeborg med buss, hadde forskjellige aktiviteter og konkurranser før vi fikk litt fritid. Så da ble det en liten bytur med et lite cafébesøk. 


Første skolefest. Temaet var barnebursdag og må si at det er lenge siden jeg har ledd så mye. En vellykket første fest med mange morsomme leker, underholdning og koselige folk! 

Superliga kamp med en god gjeng fra skolen. Til tross for mye regn var det veldig koselig.. å komme tilbake til skolen. Nei, vi hadde det gøy på kamp også men diskuterte litt om det var verd å kjøre over en time, stå ute i regnet uten tak og uten at det ble ett eneste mål i kampen. 

På lørdag var jeg også med disse to flotte jentene en tur til Århus. Vi fikk alle shoppet en god del, kanskje brukt en god del mer enn vi hadde planlagt også. 

Vi har gjort så mye mer enn dette også, men er veldig vanskelig å prøve og få med alt det gøye vi har gjort på tre uker presset inn i ett innlegg. Så jeg kommer blant annet til å lage et innlegg fra friluftsturen vi var på denne uken, i tillegg holder jeg på med en liten video med litt forskjellige klipp fra skolen og utflukter. 

Håper dere alle har det fint! Plutselig så hører dere fra meg igjen. Inntil videre
GOD HELG! ... Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » September 2016 » Mars 2016 » November 2015

VANESSA ANDERSEN


+ Legg meg til som venn

TRANSLATER


KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits