FOTO ANTREKK SPØRSMÅL&SVAR WEHEARTIT +FACEBOOK

SVARENE


1. Desember.
Dette året har gått så fort, men samtidig så sent! Det er nå kun 10 dager til jeg reiser til Afrika, til Uganda og jeg kjenner litt smått på reisefeberen. Litt smånervøs men samtidig tror jeg det blir godt med en lang ferie fra hverdagen her hjemme. Skal bli godt å få lagt fra seg litt hjemme og prøve å koble av en hel måned nede i varmen. 

Tenkte jeg kunne prøve å svare så godt som mulig på noen av spørsmålene jeg har fått i det siste. Kommer ikke til å svare på alle, da jeg ikke føler alle egner seg til å blottlegges for alle. 

Føler du behandlingen du får hjelper?
- Det kan jeg ikke si helt 100% ettersom jeg først startet opp for kun en måned siden, og kun har hatt tre samtaler til nå. Det jeg kan si er at jeg velger å tro jeg har fått en veldig god og flink samtalepartner. Kjemien har mye å si for å få ting til å fungere for mange, og jeg føler jeg har fått en psykolog hvor kjemien er veldig god. Noe som gjør ting litt lettere.

Føler du at du får nok hjelp?
- Ja, jeg føler jeg har fått den hjelpen jeg har hatt behov for alt etter hvordan situasjonen har vært. Når jeg har hatt behov for mer hjelp og ting er litt mer vanskeligere enn ellers, har jeg vel fått den hjelpen jeg har trengt.

Så du skrev at du har vært innlagt, var det den ene ganger eller har du hatt flere innleggelser etter det?
- Jeg har vært innlagt mer enn en gang ja. Første gang var i 2011 og så har jeg vært innlagt tre ganger etter det.

Hvordan er dine nærmeste sitt syn på situasjonen?
- Usikker, men opplever at de er støttende og selvfølgelig vil mitt beste. Men som jeg tidligere har skrevet så er ikke jeg den som viser mye av verken følelser eller tanker, så det blir mange frustrasjoner og ubesvarte spørsmål. Til tross for at alle bare vil vise sin støtte og være behjelpelig, så har jeg vansker for å håndtere akkurat det. Det er noe jeg alltid har vært, men ikke helt vet akkurat hvorfor.

Hva opplever du som vanskeligst av diagnosene du har?
- Det er jeg faktisk veldig usikker på, fordi totalsummen blir så veldig mye å håndtere av og til. En ting jeg bare vil understreke er at jeg ikke bare har disse dårlige dagene. Jeg har dager hvor jeg føler meg mer eller mindre normal, ordentlig, det er vanskelig å finne det perfekte ordet å bruke, men jeg har mine dager. Alle dager er forskjellige. Noen dager er så veldig bra, og så helt uten forvarsel kan jeg ligge i sengen hele dagen og bare vente på at dagen skal gå.
Akkurat nå opplever jeg depresjonen og angsten som mest tilstedeværende.
 

Hvordan klarer du å håndtere situasjonen best?
- Også dette er veldig variert, men jeg tror enn kan tjene mye på å sette seg små mål. Mål som kan få deg til å kjenne på mestringsfølelsen, følelsen av å oppnå noe, noe som kan gjøre enn godt. Ellers så skriver jeg mye, veldig mye. Har skrevet uttallige dagbøker, og av og til kan det være lurt og nyttig og se tilbake og noen ganger kan du faktisk se fremgang i bare det. Se at du faktisk har kommet deg noen steg videre i forhold til hvor du faktisk var. 

Spiller du fortsatt håndball? Du gjør det ihvertfall veldig godt der! 
- Takk, men nei det gjør jeg ikke. Noe jeg syntes er synd, fordi håndall har vært et veldig fint pusterom i hverdagen. Det har vært en veldig god ting og ha alt i alt, men etter jeg ble skadet i januar bestemte jeg meg for å ta en liten pause fra det.  Jeg har ikke lagt håndballen på hylla for godt, og jeg vet med meg selv at jeg kommer til å starte igjen. Men akkurat nå har jeg funnet ut at en pause er hva jeg trenger og da blir det hva jeg gjør. 

Igjen vil jeg bare si takk, og til alle dere som kjenner dere igjen vil jeg bare si; stå på!5 kommentarer

01.12.2013 kl.13:25

Takk for at du deler med oss <3 heier på deg!

Helene Sophie

02.12.2013 kl.16:24

<3 jeg er glad for at du har begynt å dele det vanskelige! <3 Og håper så inderlig at folk møter deg med den støtten du fortjener! <3 Jeg er her hvis det blir vanskelig, husk det <3
Helene Sophie: tusen takk Helene, setter virkelig pris på at du er du <3 og husk at jeg er her om det er noe, hva som helst! <3

Helene Sophie

02.12.2013 kl.16:31

<3

Skriv en ny kommentar

hits